(English)
DATA PROTECTION POLICY

This Privacy Statement sets out how United Business Media Sdn Bhd and its holding, related and subsidiary companies, including but not limited to, UBMMG Holdings Sdn Bhd  (collectively referred to as “UBM Group”, “us” or “we”) collect, store, process and handle personal information (as defined below) of individuals in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) and such other applicable laws of Malaysia.
This Privacy Statement will assist your understanding of how we use the personal information we may collect from you. By providing your Personal Information to us, you consent to this Privacy Statement and the collection, use, access, transfer, storage, sharing, disclosure and processing of your personal information as described in this Privacy Statement.

1.Introduction 


This Privacy Statement explains:
The kind of personal information we collect
The method/s by which we collect your personal information
How and when we disclose your personal information 
How your personal information is utilized by us
Circumstances in which your personal information is transferred abroad
Your right to access and seek correction of your personal information


To ensure that you can make informed decisions and feel confident about supplying your Personal Information to us in written, electronic or print form as well as when using any of our UBM Group websites, Products and/or Services, this Privacy Statement outlining our practices and the options you have with respect to your Personal Information that is collected and used by us.

2.  What is Personal Information?

Personal information is any information which relates directly or indirectly to you. This includes any information used to distinguish, identify or contact you. For the purposes of this Privacy Statement, personal information encompasses sensitive personal information which relates to information relating to your health, political opinions, religious beliefs, etc. For the avoidance of doubt, please note that this Privacy Statement is applicable only if you are a natural person 

3. The Personal Information We Collect

To enable us to provide you with our Products and/or Services effectively and rendering you with the best service possible, it is necessary for us to collect relevant personal information from you. The personal information collected by us may include (but is not limited to) the following:-
contact information such as your name, date of birth, identification supporting documents (including NRIC or passport number), gender, nationality and race, preferred language, current private and/or business address, telephone or mobile phone number, fax number, email address
the status of the Products and/or Services you have acquired from us or subscribed to
Payment information, e.g., credit or debit card information, including the name of cardholder, card number, billing address and expiry date and bank account details
The types of our products and/or services that you most frequently utilize
your personal interests and preferences to help us tailor offerings of our Products and/or Services which would suit you best
recording of your image via CCTV cameras when you visit our events and exhibitions
recording of calls placed by you to us for the purpose of service improvements
Technical information, e.g., IP address
Statistical data such as number of our products or services utilized

4. How Do We Collect Your Personal Data?


We may collect personal information directly from you when you:-
communicate with us (for example when you submit an application form to become our customer, client, exhibitor, participant, or when you contact us for any enquiries including by calling our offices)
register or subscribe for any Products and/or Services or our publications (for example, newsletters)
Attend any of our Events, Exhibitions, Seminars or Meetings in any capacity whatsoever
participate in any of our surveys
enter into or participate in any competitions, contests or loyalty programmes run/organised by us
register interest and/or request for information of (through our online portals or any other available channels) or subscribe to our Products and/or Services
respond to any marketing materials we send out
commence a business relationship with us (for example, as a service provider/business partner/exhibitor/speaker)
visit any of our offices or over the telephone
visit or browse our websites
lodge a complaint with us
provide feedback to us (for example via our websites or in hard copy)
From publicly available sources
Other than personal information obtained from you directly (as detailed above), we may also obtain your personal information from third parties we deal with  or are connected with you (credit reference agencies or financial institutions), and from such other sources where you have given your consent for the disclosure of information relating to you, and/or where otherwise lawfully permitted.

5.  What Do We Use Your Personal Information For ?

We may collect and use your personal information for one or more of the following purposes:-
to verify your identity
to assess and process your application(s) /request(s) for our Products and/or Services
to provide you with the Products and/or Services you have requested
to administer and manage the Products and/or Services we provide you (including charging, billing, facilitating payments and collecting debts)
to investigate and resolve any regarding our Products and Services 
to assess and/or verify credit worthiness
to detect and prevent fraudulent activity
to manage our networks
to keep in contact with you and provide you with any information you have requested
to engage in business transactions in respect of Products and/or Services to be offered and provided to you
to establish and better manage any business relationship we may have with you
to process any communications you send us (for example, answering any queries and dealing with any complaints and feedbacks)
to help us monitor and improve the performance of our Products and Services, our customer relations teams and service providers and the UBM Group Websites and to make these more efficient
to manage staff training and quality assurance
to notify you about benefits and changes to the features of our Products and/or Services
to determine how can we improve services to you
to produce data, reports and statistics which shall be  anonymised or aggregated in a manner that does not identify you as an individual
to investigate, respond to, or defend claims made against, or involving the UBM Group
to conduct marketing activities (for example, market research)
to maintain records required for security, claims or other legal purposes
to comply with legal and regulatory requirements
for any other purposes that is required or permitted by any law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities

6.  Disclosing Your Personal Information

As a part of providing you with our Products and/or Services, we may need to disclose information about you to the following third parties:
law enforcement agencies
government agencies
companies and/or organisations that act as our agents, contractors, service providers and/or professional advisers
companies and/or organisations that assist us in processing and/or otherwise fulfilling transactions and providing you with Products and/or Services that you have requested or subscribed for
Credit card verification providers, data warehouse and other third parties in order to process your commercial transactions
our business associates and other parties for purposes that are related to the purpose of collecting and using your personal information
other parties in respect of whom you have given your express or implied  consent
subject at all times to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to the UBM Group.

7.  Direct Marketing

We may use your personal information to provide you with information about our and third party services and/or products, which may be of interest to or benefit you, except where otherwise requested or notified by you.

In certain instances, we may disclose your personal information to our preferred merchants, service providers and strategic partners. However, please note that we will only disclose your personal information to said parties where you have subscribed for particular Services or Products which require such disclosure, and/or where your consent has been obtained, subject at all times to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to UBM Group.

We take reasonable steps to ensure that our agreements with our merchants and/or strategic partners include appropriate privacy and confidentiality obligations.

If you do not wish your personal information to be utilised for the purposes of marketing or should you change your mind in relation to your previous decision, please contact us at the UBM Data Privacy Officer via the contact details provided below. Your latest written instructions to us will prevail. 

8. Your May Access And Correct Your Personal Information

Where you wish to have access to your personal information in our possession, or where you are of the opinion that such personal information held by us is inaccurate, incomplete, misleading or where relevant, not up-to-date, you may make a request to us by contacting the UBM Data Privacy Officer via the contact details provided below. You should quote your name, address and phone/account number and provide brief details of the information you want a copy of in any such request. 

We will use reasonable efforts to comply with your request to access or correct your personal information within 21 days of receiving your request.

Please note that we may have to withhold access to your personal information in certain situations, for example when we are unable to confirm your identity or where information requested for is of a confidential commercial nature or in the event we receive repeated requests for the same information. Nevertheless, we will notify you of the reasons for not being able to accede to your request.

9.   Your Obligations

You are responsible for providing accurate and complete information to us about yourself and any other person whose personal information you provide us and for updating this personal information as and when it becomes incorrect or out of date by contacting the UBM Privacy Centre via the contact details provided below. This obligation is a condition to the provision of our Products and/or Services to you and/or any other person authorised or permitted by you or your organisation/company to use the Products and/or Services.

In the event you may need to provide us with personal information relating to third parties (for example about your spouse or children or where you are the designated person in charge (from an organisation or company) for dealing with us, if you are acquiring and are responsible for a service and/or product that they will use), you confirm that you have (i) obtained their consent or otherwise entitled to provide their personal information to us and for us to use accordingly, and (ii) inform them to read the Privacy Statement here.

10.  Online Dealings With UBM Group

Cookies

We collect information about your use of our websites from cookies. Cookies are packets of information stored in your computer which assist your website navigation by customizing site information tailored to your needs. Cookies in themselves do not identify the individual user, just the computer used. You are not obliged to accept cookies.  If you are concerned, you can set your computer either to accept all cookies, to notify you when a cookie is issued, or not to receive cookies at any time. However, rejection of cookies may affect your use of our websites as we will be unable to personalize aspects of your use of the website.

Links to Third Party Websites

Please be informed that this Privacy Statement applies solely to UBM Group Websites and does not apply to any third party websites you may access from our websites. To determine how they deal with your Personal Information, you should ensure that you read their respective privacy policies.

11.  Transfer Of Your Personal Information Outside Malaysia

It may be necessary for us to transfer your personal information outside Malaysia if any of our service providers or strategic partners (“overseas entities”) who are involved in providing part of a UBM Group Products and/or Services are located in countries outside Malaysia or if you use the Products and/or Services from a country other than Malaysia.  You consent to us transferring your personal information outside Malaysia in these instances. We shall take reasonable steps to ensure that any such overseas entities are contractually bound not to use your personal information for any reason other than to provide the Products and/or Services they are contracted by us to provide and to adequately safeguard your personal information.

12.  Amendments To Our Privacy Statement

Note that this Privacy Statement may be amended from time to time in accordance to applicable laws and regulations and such variations may be applicable to you.  The latest version of this Privacy Statement will be made available to on our website.


Our Contact Details

Should you have any queries, concerns or complaints in relation to this Privacy Statement , kindly contact us during office hours (between 9:00am to 5:00pm,  Mondays to Fridays) in one of the following ways:
Designation: Data Privacy Officer
Telephone: 603-21768788
Fax No.: 603-21648786
E-mail: [email protected]
Address: A-8-1, Level ,8, Hampshire Place Office, 157 Hampshire, 1 Jalan Mayang Sari, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia


(Malay)

POLISI PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA

POLISI PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATAaPenyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana United Business Media Sdn Bhd dan syarikat induk, syarikat sekutu serta anak-anak syarikatnya, termasuk tetapi tidak terhad kepada, UBMMG Holdings Sdn Bhd (dirujuk secara kolektif sebagai “Kumpulan UBM” atau “kami”) mengumpul, menyimpan, dan mengendali maklumat peribadi (seperti yang didefinasikan di bawah) individu-individu selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“APDP”) dan undang-undang lain Malaysia yang berkenaan.
Penyataan Privasi ini akan membenarkan kamu mengetahui bagaimana kami menggunakan Maklumat Peribadi yang kami mungkin kumpulkan daripada anda. Dengan memberi Maklumat Peribadi anda kepada kami, anda bersetuju akan Penyataan Privasi ini dan pengumpulan, penggunaan, pengaksesan, pemindahan, penyimpanan dan pemprosesan maklumat peribadi anda seperti yang diterangkan dalam Penyataan Privasi ini.

1.  Pengenalan

Penyataan Privasi ini menerangkan:
Jenis maklumat peribadi yang kami kumpulkan
Cara kami mengumpul maklumat peribadi anda
Cara kami menggunakan maklumat peribadi anda
Bila dan dalam kedaan apa kami mendedahkan maklumat peribadi anda
Situasi dimana kami memindahkan maklumat peribadi anda ke luar negara
Hak anda untuk mengakses dan membetulkan maklumat peribadi anda

Untuk memastikan bahawa anda dapat membuat keputusan yang bermakna dan berasa yakin akan pembekalan maklumat peribadi anda kepada kami samada secara bertulis, elektronik, cetakan atau apabila menggunakan mana-mana Laman Web Kumpulan UBM, Produk dan/atau Perkhidmatan kami, kami telah menyediakan Penyataan Privasi ini untuk anda yang menghuraikan amalan-amalan kami dan pilihan anda mengenai cara-cara maklumat peribadi anda dikumpul dan digunakan oleh kami.

2.  Apakah maklumat Peribadi ?

Maklumat peribadi merujuk kepada apa-apa maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung kepada anda. Ia merangkumi apa-apa maklumat yang boleh digunakan untuk membezakan, mengenal pasti atau menghubungi anda. Bagi tujuan Penyataan Privasi ini, maklumat peribadi merangkumi maklumat peribadi sensitif, iaitu maklumat yang berkaitan dengan kesihatan, pendapat politik, kepercayaan agama anda, dll. Untuk mengelakkan keraguan, sila maklum bahawa Penyataan Privasi ini terpakai hanya jika anda merupakan orang sebenar/seorang individu.

3.  Jenis Maklumat Peribadi Yang Kami Kumpulkan

Untuk membolehkan kami memberi anda Produk dan/atau Perkhidmatan kami dan untuk beroperasi secara cekap dan berkesan dengan menyediakan perkhidmatan yang terbaik mungkin kepada anda, kami perlu mengumpul maklumat peribadi yang berkenaan daripada anda. Maklumat peribadi yang dikumpulkan oleh kami mungkin merangkumi (tetapi tidak terhad kepada) yang berikut:
maklumat hubungan seperti nama, tarikh lahir, dokumen-dokumen sokongan identiti (termasuk KP atau nombor pasport), jantina, kewarganegaraan dan bangsa, bahasa yang dipilih, alamat peribadi dan/atau perniagaan semasa, nombor telefon atau telefon bimbit, nombor faks, alamat emel
status Produk dan/atau Perkhidmatan yang anda telah perolehi atau langgani dari kami;
Maklumat pembayaran iaitu maklumat kad kredit atau debit termasuk nama tuanpunya kad, alamat penyampaian bil, nombor kad dan tarikh luput kad serta butir-butir akaun bank;
Jenis produk atau perkhidmatan kami yang biasa digunakan oleh kamu;

minat dan kegemaran peribadi anda untuk membantu kami melaraskan tawaran Produk dan/atau Perkhidmatan kami yang paling sesuai untuk anda;
rakaman imej anda melalui kamera-kamera CCTV apabila anda melawat upacara-upacara dan konvensyen-konvensyen kami;
rakaman panggilan-panggilan yang dibuat oleh anda kepada meja bantuan kami untuk peningkatan dan penambahbaikan perkhidmatan kami.

4.  Bila dan Bagaimana Kami Mengumpul Maklumat Peribadi Anda?

Kami mungkin mengumpul maklumat peribadi secara terus daripada anda apabila anda:-
berkomunikasi dengan kami (contohnya apabila anda serahkan borang permohonan untuk menjadi pelanggan, pengekshibit, hadirin kami, atau apabila anda menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan termasuk panggilan kepada perkhidmatan pelanggan kami)
mendaftar untuk atau melanggan Produk dan/atau Perkhidmatan tertentu atau penerbitan kami (contohnya, risalah);
menghadiri mana-mana Acara, Pameran, Seminar atau Mesyuarat yang dianjurkan oleh kami, dalam apa jua kapasiti;
menyertai mana-mana kaji selidik kami;
memasuki atau menyertai mana-mana pertandingan atau program kesetiaan yang dianjurkan/dikendalikan oleh kami;
mendaftar minat dan/atau memohon maklumat mengenai (melalui portal dalam talian atau mana-mana saluran-saluran lain kami) atau melanggani Produk dan/atau Perkhidmatan kami;
menjawab apa-apa bahan pemasaran yang kami hantar keluar;
memulakan hubungan perniagaan dengan kami (contohnya, sebagai pembekal perkhidmatan/rakan perniagaan/pengekshibit/pensyarah);
mengunjungi mana-mana pejabat kami atau melalui telefon;
melawat atau melayari laman-laman web kami;
membuat aduan kepada kami;
memberi maklum balas kepada kami (contohnya melalui laman web kami atau secara salinan bercetak);
Dari mana-mana sumber terbuka
Selain daripada maklumat peribadi yang diperolehi secara terus daripada anda (seperti yang dinyatakan di atas), kami juga mungkin memperolehi maklumat peribadi anda daripada pihak-pihak ketiga yang berurusan dengan kami atau yang berkaitan dengan anda (agensi rujukan kredit atau institusi kewangan), dan daripada mana-mana sumber-sumber lain di mana anda telah memberi kebenaran kepada pendedahan maklumat berkaitan dengan anda, dan/atau di mana dibenarkan oleh undang-undang.

5.  Bagaimana Kami Menggunakan Maklumat Peribadi Anda

Kami mungkin mengumpul dan menggunakan maklumat peribadi daripada anda atau daripada kategori pihak-pihak ketiga yang dinyatakan dalam Penyataan Privasi ini, untuk satu atau lebih tujuan-tujuan berikut:-
untuk mengesahkan identiti anda
untuk mempertimbangkan dan memproses permohonan/permintaan anda untuk Produk atau Perkhidmatan kami
untuk menyediakan anda dengan Produk dan/atau Perkhidmatan yang dipinta oleh anda
untuk mengendali dan mengurus Produk dan/atau Perkhidmatan yang kami sediakan anda (termasuk pengenaan bayaran, pengebilan, kemudahan pembayaran dan memungut hutang)
untuk menyiasat dan menyelesaikan apa-apa isu berkenaan Produk dan Perkhidmatan kami
untuk menilai dan/atau mengesahkan kelayakan kredit
untuk mengesan dan mencegah aktiviti penipuan
untuk menguruskan rangkaian kami
untuk sentiasa berhubung dengan anda dan menyediakan anda dengan maklumat yang dipinta
untuk memasuki transaksi perniagaan berkenaan dengan Produk dan/atau Perkhidmatan yang hendak ditawarkan dan disediakan kepada anda
untuk menjalin dan menguruskan dengan lebih baik apa-apa perhubungan perniagaan yang kami mungkin ada dengan anda
untuk memproses komunikasi yang anda hantar kepada kami (contohnya, menjawab pertanyaan dan menangani apa-apa aduan dan maklum balas)
untuk membantu kami memantau dan memperbaiki prestasi Produk dan Perkhidmatan kami, pasukan perhubungan pelanggan kami dan pembekal perkhidmatan dan Laman-Laman Web Kumpulan UBM dan untuk menjadikannya lebih berkesan
untuk menguruskan latihan kakitangan dan jaminan kualiti
untuk memaklumkan anda mengenai manfaat dan perubahan kepada ciri-ciri Produk dan/atau Perkhidmatan kami
untuk memastikan cara kami dapat memperbaiki perkhidmatan kami kepada anda
untuk menghasilkan data, laporan dan statistik yang akan dianonim atau diagregatkan dengan cara yang tidak mengenal pastikan anda sebagai individu
untuk menyiasat, membalas atau membela tuntutan yang dibuat terhadap atau melibatkan Kumpulan UBM
untuk menjalankan aktiviti pemasaran (contohnya, kajian pemasaran)
untuk menyenggara rekod-rekod yang diperlukan untuk tujuan keselamatan, tuntutan atau tujuan undang-undang yang lain
untuk mematuhi keperluan undang undang dan pengawalseliaan
untuk apa-apa tujuan lain yang diperlukan atau dibenarkan oleh apa-apa undang-undang, peraturan, garis panduan dan/atau pihak-pihak pengawalselia berkuasa yang berkenaan

6.  Pendedahan Maklumat Peribadi Anda

Sebagai sebahagian dari penyediaan Produk dan/atau Perkhidmatan kami dan pengurusan dan/atau operasinya, kami mungkin diperlukan atau dikehendaki mendedahkan maklumat mengenai anda kepada pihak-pihak ketiga yang berikut:
agensi-agensi penguatkuasa undang-undang
agensi-agensi kerajaan
syarikat-syarikat dan/atau organisasi yang bertindak sebagai ejen, kontraktor, pembekal perkhidmatan dan/atau penasihat profesional kami
syarikat-syarikat dan/atau organisasi yang membantu kami memproses dan/atau sebaliknya memenuhi transaksi dan menyediakan anda dengan Produk dan/atau Perkhidmatan yang anda telah pohon atau langgani
Pihak-pihak verifikasi transaksi kad kredit dan pihak-pihak ketiga yang lain bagi tujuan memproses transaksi-transaksi komersial anda
rakan niaga kami dan pihak-pihak lain untuk tujuan-tujuan yang berkaitan dengan tujuan pengumpulan dan penggunaan maklumat peribadi anda
pihak-pihak lain di mana anda telah memberikan kebenaran nyata atau tersirat

7. Pemasaran Langsung

Kami mungkin menggunakan maklumat peribadi anda untuk memberi anda maklumat mengenai perkhidmatan dan/atau produk kami atau pihak-pihak ketiga, yang mungkin menarik minat atau memanfaatkan anda, kecuali diminta atau dimaklumkan sebaliknya oleh anda.

Dalam keadaan tertentu, kami mungkin mendedahkan maklumat peribadi anda kepada peniaga, pemberi perkhidmatan dan rakan niaga strategik terpilih kami. Namun demikian, sila maklum bahawa kami hanya akan mendedahkan maklumat peribadi anda kepada pihak-pihak tersebut di mana anda telah melanggani Perkhidmatan atau Produk tertentu yang memerlukan pendedahan tersebut dan/atau kebenaran anda telah diperolehi, tertakluk pada setiap masa kepada apa-apa undang-undang (termasuk peraturan, garis panduan dan/atau kewajipan) yang terpakai kepada Kumpulan UBM.

Kami mengambil langkah-langkah yang wajar untuk memastikan bahawa perjanjian-perjanjian kami dengan peniaga dan/atau rakan niaga strategik kami mengenakan kewajipan privasi dan kerahsiaan yang sewajarnya.

Jika anda tidak ingin maklumat peribadi anda digunakan untuk tujuan pemasaran atau jika anda mengubah fikiran anda berkaitan dengan pilihan anda sebelum ini, sila hubungi kami di Pegawai Data Privasi UBM melalui butiran cara menghubungi kami yang dinyatakan di bawah. Arahan bertulis anda kepada kami yang terkini akan diguna pakai.

8. Anda berhak Untuk Mengakses Dan Membetulkan Maklumat Peribadi Anda

Jika anda mahu mengakses maklumat peribadi anda yang dipegang oleh kami, atau jika anda berpendapat bahawa maklumat peribadi anda yang dipegang oleh kami tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau jika berkenaan, tidak terkini, anda boleh membuat permintaan kepada kami dengan menghubungi Pegawai Data Privasi UBM melalui butiran cara menghubungi kami yang dinyatakan di bawah. Anda harus menyatakan nama, alamat dan nombor telefon/akaun anda dan nyatakan dengan ringkas maklumat berkenaan yang mana anda ingin meminta sesalinan. 

Kami akan menggunakan usaha yang berpatutan sewajarnya untuk memenuhi permintaan anda untuk mengakses atau membetulkan maklumat peribadi anda dalam masa 21 hari dari tarikh kami menerima permintaan anda.

Sila maklum bahawa kami mungkin perlu menahan akses kepada maklumat peribadi anda dalam keadaan tertentu, contohnya apabila kami tidak dapat memastikan identiti anda atau di mana maklumat yang diminta bersifat komersial dan sulit, atau jika kami menerima permintaan berulang untuk maklumat yang sama. Namun demikian, kami akan memaklumkan anda akan sebab-sebab kenapa kami tidak dapat memenuhi permintaan anda.

9.  Kewajipan Anda

Anda bertanggungjawab memberikan maklumat yang tepat dan lengkap kepada kami mengenai diri anda dan mengenai mana-mana individu di mana anda membekalkan maklumat peribadi mereka kepada kami dan untuk mengemaskinikan maklumat peribadi tersebut jika dan apabila ia menjadi tidak betul atau tidak terkini dengan menghubungi Pusat Privasi UBM melalui butir-butir untuk menghubungi kami yang dinyatakan di bawah. Kewajipan ini merupakan syarat bagi penyediaan Produk dan/atau Perkhidmatan kami kepada anda dan/atau individu-individu lain yang disahkan atau dibenarkan oleh anda atau organisasi/syarikat anda untuk menggunakan Produk dan/atau Perkhidmatan tersebut.

Jika anda perlu memberi kami maklumat peribadi berkaitan dengan pihak-pihak ketiga (contohnya mengenai suami atau isteri atau anak-anak anda, atau di mana anda merupakan orang yang dilantik (dalam syarikat atau organisasi) untuk berurusan dengan kami, jika anda sedang memperolehi dan bertanggungjawab untuk perkhidmatan dan/atau produk yang mereka akan gunakan), anda mengesahkan bahawa anda telah (i) mendapatkan kebenaran mereka atau sebaliknya anda berhak memberi maklumat peribadi mereka kepada kami dan untuk kami menggunakan maklumat peribadi tersebut dengan sewajarnya, dan (ii) memberitahu mereka untuk membaca Penyataan Privasi ini.

10.  Urusan Dalam Talian Dengan Kumpulan UBM

“Cookies”
Kami mengumpul maklumat mengenai penggunaan laman web kami oleh anda dari “cookies”. “Cookies” adalah paket-paket maklumat yang disimpan dalam computer anda yang membantu pelayaran laman web anda dengan menyesuaikan maklumat laman web kepada keperluan anda. Cookies dengan sendirinya tidak mengenal pasti pengguna individu, hanya computer yang digunakan. Anda tidak diwajibkan menerima cookies. Jika anda mempunyai kerisauan, anda boleh tetapkan komputer anda untuk sama ada menerima semua cookies, memaklumkan anda bila sesuatu cookie di isu, atau langsung tidak menerima cookies pada apa jua masa. Namun demikian, penolakan cookies mungkin akan menjejaskan penggunaan laman web kami kerana kami tidak akan dapat memperibadikan aspek-aspek penggunaan laman web oleh anda.

Pautan Ke Laman Web Pihak-Pihak Ketiga
Sila maklum bahawa Penyataan Privasi ini hanya terpakai di laman-laman web Kumpulan UBM dan tidak terpakai kepada apa-apa laman web pihak-pihak ketiga yang anda mungkin akses dari laman-laman web kami. Untuk menentukan bagaimana mereka mengendali maklumat peribadi anda, anda harus memastikan bahawa anda membaca polisi privasi mereka masing-masing.

11.  Pemindahan Maklumat Peribadi Anda Ke Luar Negara

Ia mungkin perlu untuk kami memindahkan maklumat peribadi anda ke luar Malaysia jika mana-mana pembekal perkhidmatan atau rakan niaga strategik kami (“entiti luar negara") yang terlibat dalam penyediaan sebahagian Produk dan/atau Perkhidmatan Kumpulan UBM berlokasi  di negara-negara di luar Malaysia atau jika anda menggunakan Produk dan/atau Perkhidmatan dari negara selain daripada Malaysia. Anda bersetuju kepada pemindahan maklumat peribadi anda ke luar Malaysia dalam keadaan-keadaan tersebut. Kami akan mengambil langkah-langkah yang sewajarnya untuk memastikan bahawa mana-mana entiti luar negara tersebut diikat di bawah kontrak supaya tidak menggunakan maklumat peribadi anda untuk sebarang tujuan selain daripada penyediaan Produk dan/atau Perkhidmatan kepada anda yang mereka dikontrakkan oleh kami untuk menyediakan dan untuk melindungi dengan secukupnya maklumat peribadi anda.

12. Pindaan Kepada Penyataan Privasi Kami

Dasar Kerahsiaan ini boleh berubah dari semasa ke semasa selaras dengan undang-undang dan peraturan yang berkaitan. Dasar Kerahsiaan ini dan pengemaskiniannya tersedia untuk rujukan melalui laman web kami.

Butir-butir Menghubungi Kami

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, kebimbangan atau aduan berkaitan dengan Penyataan Privasi ini, menghubungi kami pada waktu pejabat (antara jam 9:00 pagi hingga 5:00 petang, pada hari Isnin hingga Jumaat) melalui cara-cara yang berikut:
Jawatan: Pegawai Data Privasi
Telefon: 603-21768788
No. Faks: 603-21648786
Emel: [email protected]
Alamat: A-8-1, Level ,8, Hampshire Place Office, 157 Hampshire, 1 Jalan Mayang Sari, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia



 






 


 

Partners & Supporters

Hosted By

UKGBC

Organised By

Endorsed By

bre

Contact Us

United Business Media (M) Sdn Bhd
A-8-1, Level 8, Hampshire Place Office,
157 Hampshire, 1 Jalan Mayang Sari,
50450 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: +603 2176 8788  |  Fax: +603 2164 8786
Email : [email protected]

 

or click below to view the full contact list

Get in Touch